Kameninová forma na pečení chleba

Kód: KCHMCLOCHEREC
1 250 Kč –14 %
Kameninová forma na pečení chleba
1 250 Kč –14 % 1 070 Kč
Položka byla vyprodána…
Momentálně vyprodáno

Kameninová forma zdatně nahradila kamennou pec a v pečení chleba nemá konkurenci. Výraznější chuť, intenzivnější vůně. Těsto v ní rychle nakyne, vytvoří se kůrka, aroma a vlhkost se udrží uvnitř střídy. Pro domácí chlebové fajnšmekry a pro ty, kteří si chtějí vychutnat poctivý chleba dělaný způsobem jako několik generací nazpátek.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Domácí chléb. Není nad něj. Nenapodobitelná vůně, křupnutí, a pak válení lahodné a jemné střídy na jazyku.

Způsob pečení chleba, který je prověřený generacemi

Kitchen Craft přišel s kameninovou formou, která nahrazuje kamennou pec a slibuje stejné výsledky. Výraznější chuť a intenzivnější vůni. Je vyrobena z tvrdé kameniny bez glazury. Díky tomu snese vypálení při vysokých teplotách a nachystá chlebu ty nejlepší podmínky.

KCHMCLOCHERD_21

Než se forma na pečení chleba dostane k vám

Kameninová hlína se vlije do připravených a vytvarovaných forem a následně se dvakrát vypálí při extrémní teplotě 1200-1300°C. Vysoká teplota se postará o nepropustnost střepu. Pára a teplo tak zůstane v kameninové formě a zaručí nejlepší možný výsledek pečení.

Kameninová forma na pečení chleba vám nahradí kamennou pec

Funguje na stejném principu. Před použitím doporučujeme vypálit přibližně 45 minut při teplotě 250°C. Pak stačí do vyhřáté formy vložit těsto, ztlumit teplotu a natěšeně čekat na výsledek.

Teplota uvnitř těsta bude rychle stoupat, tvoří se pára a váš domácí chléb okamžitě nabývá na objemu. Během pár minut se na povrchu vytvoří tenká křupavá kůrka, která zajistí, že vlhkost a aroma se udrží uvnitř střídy. Chléb po dopečení bude výrazně pórovitý a vydrží dlouho vláčný a chutný.

Žádný jiný způsob pečení chleba se tomu nevyrovná. Kameninová forma na pečení chleba se vrací k jednomu z nejstarších a nejosvědčenějších způsobů pečení.

domaci-chleb

Jak na údržbu téhle specialistky na chleba

Ačkoliv nemá glazuru, není třeba se bát údržby. Při prvních pokusech ji vysypte semolinovou/kukuřičnou moukou, nebo vložte pečící papír. Až nabydete na jistotě, nemusíte ji vysypávat vůbec. Po dopečení a vychladnutí formy zbytky mouky od chleba vytřete suchou utěrkou.

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Formy na pečení
Záruka: 2 roky
Materiál: Kamenina
Rozměry celé formy: 40 x 17 x 15,5 cm (š x v x h)
Rozměry spodní nádoby: 38 x 6,5 x 13,5 cm (š x v x h)
Rozměry víka: 40 x 11,5 x 15,5 cm (š x v x h)
Tloušťka materiálu: 0,85 cm
Hmotnost formy: 2,3 kg
? Odolnost: 230°C
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: