Kulatá kameninová forma na pečení chleba

Kód: KCHMCLOCHERD
1 250 Kč –14 %
Kulatá kameninová forma na pečení chleba
1 250 Kč –14 % 1 070 Kč
Můžeme doručit do:
20.8.2018
Skladem (1 ks)

Forma na pečení chleba je vyrobená z přírodní kameniny, která má vynikající akumulační vlastnosti. Chléb se v ní peče sálavým teplem, což je pro něj přirozenější a ve finále má tak výraznější chuť a intenzivnější vůni. V horké formě rychle stoupne teplota uvnitř těsta, chléb nabyde na objemu, vytvoří se na něm kůrka a vlhkost i aroma zůstanou ve střídce.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Taky si nedovedete představit svůj život bez krajíce čerstvého chleba? Pořiďte si kulatou kameninovou formu na pečení chleba a užijte si ho v jeho nejlepší kondici. Právě vytažený z trouby a krásně teplý.

Jak se vyrábí kameninová forma na pečení chleba

Kameninová hlína se vlije do připravených forem a dvakrát se vypálí při extrémně vysoké teplotě 1200-1300°C. Díky vysoké teplotě je zaručena nepropustnost střepu. Kamenina je perfektně zvoleným materiálem na pečení chleba. Podobně jako v kamenné peci se v ní chléb peče sálavým teplem, což je pro něj přirozené. 

Pokud formu předem vypálíte, docílíte toho, že uvnitř těsta rychle stoupne teplota. Vytvoří se pára a chléb začne rychle nabývat na objemu. Do 5 minut se vytvoří tenká kůrka, která podrží aroma uvnitř střídky. Upečený chléb z této formy bude výrazně pórovitý a vydrží vám dlouho vláčný a chutný.

KCHMCLOCHERD_20 (2)

Kulatá forma z kameniny na výborný domácí chléb:

  • chléb z ní chutná jako z tradiční kamenné pece
  • kamenina zaručí pozvolné pečení, díky tvaru formy koluje pára pro ideální vlhkost
  • chléb bude mít výraznější chuť, déle vydrží vláčný
  • doporučujeme čištění na sucho, voda by mohla vniknout do spár; počkejte, až forma vychladne a pak jen kousky připečeného chlebu odstraňte špachtlí.

Čerstvě upečená zkušenost od naší zákaznice:

forma na chleba

"Dobrý den, srdečně vás zdravím a hlásím, že se forma osvědčila. Kváskový chleba ze směsi žitné, tmavé pšeničné chlebové, celozrnné a trochy obyčejné hladké mouky je chuťově výborný. Formu jsem podle vašich pokynů vytřela olejem a hodinu vypalovala spodek při 230 stupních. Vrchní zvon při stejné teplotě 20 minut. Vykynutý chléb jsem vložila do rozpálené formy, vyložila ji kolečkem pečícího papíru a pekla 70 minut kvůli velikosti bochníku. Netrpělivě jsem ho rozkrojila, i když ještě nebyl úplně studený, ale vůbec se nemazal - je na řezu pěkný. Výsledek pečení jsem si pochválila a rodina taky. Moc vám děkuji za krásné příslušenství do kuchyně i za užitečné rady."

Doplňkové parametry

Kategorie: Formy na pečení
Záruka: 2 roky
Materiál: Kamenina
Výška formy: 19 cm
Průměr spodní nádoby: 29 cm
Výška spodní nádoby: 5 cm
Průměr víka: 31 cm
Výška víka: 15 cm
Tloušťka materiálu: 0,85 cm
Hmotnost formy: 3 kg
? Odolnost: 230°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Kulatá kameninová forma na pečení chleba Kulatá kameninová forma na pečení chleba
5
Avatar autora | 1.2.2016
Dobrý den, srdečně Vás zdravím a hlásím, že se forma osvědčila, kváskový chleba ze směsi žitné, tmavé pšeničné chlebové, celozrnné a trochy obyčejné hladké mouky je chuťově výborný. Vzhled ještě doladím (je dost rozpraskaný, nasadila jsem ze začátku příliš vysokou teplotu). Formu jsem podle Vašich pokynů vytřela olejem a hodinu vypalovala spodek při cca 230 stupních), vrchní zvon při stejné teplotě 20 min. Vykynutý chleba jsem a vložila do rozpálené formy (také 230 stupňů, ale příště bude stačit 200). Formu jsem vyložila kolečkem pečicího papíru + nízkým proužkem papíru kolem bochníku. Bochník byl velký, pekla jsem ho 70 minut. Při pečení jsem ho cca po 40 a 50 minutách a pak po vytažení z trouby potřela slanou vodou. Chladnout jsem ho nechala na mřížce. Netrpělivě jsem ho rozkrojila, i když ještě nebyl úplně studený, ale vůbec se nemazal – je na řezu pěkný. Tak jsem si výsledek pečení pochválila, rodina už taky ochutnala – tuším že za den, max. dva bude po něm a můžu experimentovat znovu. Mockrát Vám děkuji za krásné příslušenství do kuchyně i za užitečné rady. Přejí Vám hodně úspěchů a spokojených zákazníků.