• 1 z 4
 

Kulatá kameninová forma na pečení chleba

1 hodnocení
 

Forma na pečení chleba je vyrobená z přírodní kameniny, která má vynikající akumulační vlastnosti. Chléb se v ní peče sálavým teplem, což je pro něj přirozenější a ve finále má tak výraznější chuť a intenzivnější vůni. V horké formě rychle stoupne teplota uvnitř těsta, chléb nabyde na objemu, vytvoří se na něm kůrka a vlhkost i aroma zůstanou ve střídce.

Dostupnost Momentálně vyprodáno
970 Kč
Kód produktu KCHMCLOCHERD
Výrobce Kitchen Craft
Kategorie Formy na pečení
Záruka 2 roky
Položka byla vyprodána...
 

Taky si nedovedete představit svůj život bez krajíce čerstvého chleba? Pořiďte si kulatou kameninovou formu na pečení chleba a užijte si ho v jeho nejlepší kondici. Právě vytažený z trouby a krásně teplý.

Jak se vyrábí kameninová forma na pečení chleba

Kameninová hlína se vlije do připravených forem a dvakrát se vypálí při extrémně vysoké teplotě 1200-1300°C. Díky vysoké teplotě je zaručena nepropustnost střepu. Kamenina je perfektně zvoleným materiálem na pečení chleba. Podobně jako v kamenné peci se v ní chléb peče sálavým teplem, což je pro něj přirozené. 

Pokud formu předem vypálíte, docílíte toho, že uvnitř těsta rychle stoupne teplota. Vytvoří se pára a chléb začne rychle nabývat na objemu. Do 5 minut se vytvoří tenká kůrka, která podrží aroma uvnitř střídky. Upečený chléb z této formy bude výrazně pórovitý a vydrží vám dlouho vláčný a chutný.

KCHMCLOCHERD_20 (2)

Kulatá forma z kameniny na výborný domácí chléb:

  • chléb z ní chutná jako z tradiční kamenné pece
  • kamenina zaručí pozvolné pečení, díky tvaru formy koluje pára pro ideální vlhkost
  • chléb bude mít výraznější chuť, déle vydrží vláčný
  • doporučujeme čištění na sucho, voda by mohla vniknout do spár; počkejte, až forma vychladne a pak jen kousky připečeného chlebu odstraňte špachtlí.

Čerstvě upečená zkušenost od naší zákaznice:

forma na chleba

"Dobrý den, srdečně vás zdravím a hlásím, že se forma osvědčila. Kváskový chleba ze směsi žitné, tmavé pšeničné chlebové, celozrnné a trochy obyčejné hladké mouky je chuťově výborný. Formu jsem podle vašich pokynů vytřela olejem a hodinu vypalovala spodek při 230 stupních. Vrchní zvon při stejné teplotě 20 minut. Vykynutý chléb jsem vložila do rozpálené formy, vyložila ji kolečkem pečícího papíru a pekla 70 minut kvůli velikosti bochníku. Netrpělivě jsem ho rozkrojila, i když ještě nebyl úplně studený, ale vůbec se nemazal - je na řezu pěkný. Výsledek pečení jsem si pochválila a rodina taky. Moc vám děkuji za krásné příslušenství do kuchyně i za užitečné rady."

Podobné produkty

Materiál Kamenina
Výška formy 19 cm
Průměr spodní nádoby 29 cm
Výška spodní nádoby 5 cm
Průměr víka 31 cm
Výška víka 15 cm
Tloušťka materiálu 0,85 cm
Hmotnost formy 3 kg
Odolnost (?) 230°C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5,0 1 hodnocení
Přidat hodnocení
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
Kulatá kameninová forma na pečení chleba Kulatá kameninová forma na pečení chleba
5
| 1.2.2016 15:18
Dobrý den, srdečně Vás zdravím a hlásím, že se forma osvědčila, kváskový chleba ze směsi žitné, tmavé pšeničné chlebové, celozrnné a trochy obyčejné hladké mouky je chuťově výborný. Vzhled ještě doladím (je dost rozpraskaný, nasadila jsem ze začátku příliš vysokou teplotu). Formu jsem podle Vašich pokynů vytřela olejem a hodinu vypalovala spodek při cca 230 stupních), vrchní zvon při stejné teplotě 20 min. Vykynutý chleba jsem a vložila do rozpálené formy (také 230 stupňů, ale příště bude stačit 200). Formu jsem vyložila kolečkem pečicího papíru + nízkým proužkem papíru kolem bochníku. Bochník byl velký, pekla jsem ho 70 minut. Při pečení jsem ho cca po 40 a 50 minutách a pak po vytažení z trouby potřela slanou vodou. Chladnout jsem ho nechala na mřížce. Netrpělivě jsem ho rozkrojila, i když ještě nebyl úplně studený, ale vůbec se nemazal – je na řezu pěkný. Tak jsem si výsledek pečení pochválila, rodina už taky ochutnala – tuším že za den, max. dva bude po něm a můžu experimentovat znovu. Mockrát Vám děkuji za krásné příslušenství do kuchyně i za užitečné rady. Přejí Vám hodně úspěchů a spokojených zákazníků.
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.