Římský hrnec

Kód: KCHMROAST
1 512 Kč –17 %
římský hrnec od anglické značky Kitchen Craft
1 512 Kč –17 % 1 250 Kč
Momentálně vyprodáno
Položka byla vyprodána…

Hliněný terakotový pekáč známý jako římský hrnec pro šťavnaté pečení a zapékání s křupavou kůrkou. Vytváří páru a jídlo se tak peče ve vlastní šťávě. Nejenom, že lépe chutná, ale příprava je i zdravější. Vejde se do něj celé kuře i s přílohou, které z něj, na rozdíl od klasických pekáčů, nebude vysušené, ale krásně šťavnaté. Díky působivému designu v něm jídlo můžete naservírovat i na stůl, vydrží déle teplé. Glazovaná spodní část pak usnadní mytí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Pomalé vaření zažívá svůj boom, i přesto, že na něj přišli už před 2 000 lety. S návratem k tradici a přírodním materiálům se zrodil i římský hrnec Home Made od britské značky Kitchen Craft.

Pekáč je vyroben z terakoty, vypálené hlíny s typickou hnědo oranžovou barvou. Jde o porézní materiál, který nasaje vlhkost a během pečení ji promění v páru.

Proč si pořídit římský hrnec?

  • Je univerzální – vaří, dusí, peče a zapéká.
  • Nepotřebuje vaší asistenci – jídlo nemusíte míchat, podlévat ho, otáčet nebo kontrolovat.
  • Jde o přírodní verzi oblíbeného pomalého hrnce – pokrmy připravíte šetrně, uchováte maximum vitamínů a docílíte bezkonkurenční chuti.
  • Pára, která se uvolní z pórů, zamezuje vysušování a připalování pokrmů.
  • Upečete v něm nejlepší pečené kuře – se zlatou kůrkou a šťavnaté uvnitř.

 

Jak připravit jídlo v římském hrnci do trouby?

  • Před každým použitím je třeba vložit keramický pekáč na cca 15 minut do studené vody. Póry nasáknou vodu, která se během pečení promění v páru. Namočením navíc neutralizujete vůně z předchozího pečení.
  • Do římského hrnce dejte všechny suroviny a vložte do studené trouby. Teplotu zvyšujte postupně.
  • Příprava jídel zabere přibližně o 25 minut déle než v jiných pekáčích.
  • Jídlo se nepřipálí a nevysuší. Bude šťavnaté a přitom dokonale propečené.
  • Reliéfní design přímo vybízí k tomu, abyste v něm jídlo naservírovali na stůl.

Musíte si u něj dávat pozor na jedinou věc. Vzhledem k přírodnímu materiálu nezvládá teplotní šoky. Jídlo tedy zásadně dávejte do studené trouby. Po vypnutí ponechte terakotový pekáč ještě cca 10 minut v troubě odpočinout a poté jej vyndejte.

Připravíte v něm celou řadu jídel. Díky rozměrům 35x27 cm se do něj vejde celé kuře i s přílohou. Hodí se i pro pečení vepřové pečeně, guláše, zapečených brambor, ale i polévek.  Bude to trvat o trochu déle, ale výsledek bude neuvěřitelný.

Není se třeba bát ani údržby. Spodní část římského hrnce je glazovaná, takže stačí jej umýt horkou vodou. Použití saponátu příliš nedoporučujeme vzhledem k poréznosti materiálu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Pekáče
Záruka: 2 roky
Rozměry: 27 x 35 x 16.5 cm
Hmotnost: 4,7 kg
Materiál: Terakota
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: