Čokoládové brownies

Také milujete čokoládu? My ano. A rádi pečeme, a proto je pro nás čokoládové brownies nejlepší možnou kombinací. Hutné, vlahé těsto občas rádi doplníme ještě o pěkný kopeček šlehačky.

Cokoladove-brownies-web

Ingredience

(forma o velikosti 31x21 cm)

235 g čokolády (ideálně s obsahem kakaa 50 - 60 %)
170 g másla
3 vejce
170 g krupicového cukru
60 g hladké mouky
2/3 lžičky prášku do pečiva

Jak na to

Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu společně s máslem a dobře promíchejte. Nechte zchladnout.

Mezitím začněte šlehat vejce, dokud nezesvětlají (začnou se dělat bublinky a mírná bílá pěna). Poté přidejte krupicový cukr a šlehejte tak dlouho, než vznikne krásně hustá a lesklá směs.

Tu opatrně vmíchejte do čokolády a přidejte prosátou mouku s práškem do pečiva. Vše společně vymíchejte do hladka.

Troubu předehřejte na 160°C (horkovzdušná stačí na 140°C) a připravte si formu či pekáček. Tu nejprve vymažte tukem, a až poté vyložte pečícím papírem.

Připravenou směs vlijte do formy a pečte 30 - 35 minut. Brownies je hotové, když je povrch lesklý, suchý a pevný na dotek. Zkoušení špejlí je zde zavádějící, jelikož hotové brownies musí zůstat lehce vlahé a hutné.

Pokud se vám po uplynutí uvedeného času zdá těsto nehotové, ale povrch je již pevný a suchý, zkuste brownies i tak vyndat. Během chladnutí ještě trochu dojde.

Čokoládové brownies nechte ve formě úplně vychladnout, až poté nakrájejte. Jestli je to nutné, nechte ještě jednotlivé kousky chladnout na mřížce.

Tip: V případě, že vám nějaké brownies zbyde, uchovejte jej v lednici, aby nevyschlo.

Produkty vhodné k přípravě receptu