Dokonalý veganský burger

Vegani si pořádně dávají do nosu. Zkuste nejlepší veganský burger, na který dostanete i věrného masožravce. Hotovo budete mít za méně než půl hodinky.

Co na něj budete potřebovat?

  • 400g plechovku cizrny
  • 340g plechovku kukuřice
  • koření: ideálně čerstvý koriandr, půl lžičku sladké papriky a mletého kmínu, sůl a pepř
  • kúru z 1 citronu
  • 3 vrchovaté lžíce hladké mouky
  • olej
  • listový salát, který máte nejradši
  • 2 velká zralá rajčata
  • kvalitní kečup nebo rajčatový protlak
  • 4 celozrnné burger bulky.

 vegan-hamburger

Jde se na to:

Z plechovek s cizrnou a kukuřicí vylijeme nálev a připravíme si je do kuchyňského robotu. Přihoďte polovinu čerstvého koriandru i se stonky včetně koření, citronovou kúru, mouku a špetku soli. Rozmixujte v robotu, ale ne úplně do hladka. Ze směsi vytvarujte 4 středně velké karbanátky. Kdyby se vám lepila na ruce, stačí si vypomoct trochou hladké mouky. Poté, co budete mít karbanátky připravené, dejte je na 30 minut odpočinout do lednice, aby se zpevnily.

Ve velké a hlubší pánvi si rozpalte olej a osmahněte na něm z obou stran zeleninové karbanátky do toho momentu, kdy budou mít propečené se zlatavou barvou.

Mezitím si opláchněte listy salátu a vysušte je. Nakrájejte rajčata na plátky. Celozrnné bulky budou chutnat ještě lépe, když si je rychle ogrilujete.

A jdeme do finále.

Bulky si rozpůlíte. Na spodní stranu dáte kečup, váš speciální burger, pár plátků rajčete, list hlávkového salátu a několik lístků koriandru. Přiklopíme a podáváme.

Klidně si ho dejte s klasikou

I veganskému burgeru můžou dělat společnost hranolky. Jen si je připravte pěkně sami doma v troubě.

veganský-burger

Které produkty z Kotlíku se vám budou pro přípravu hodit?