Kokosky - rychlé vánoční cukroví

Nemáte cukroví a bojíte se, že již žádné nestihnete? Vyzkoušejte kokosky, do hodiny máte více než 70 chutných, křupavých a uvnitř vláčných pochoutek, které miluje každý.

Kokosky-rychle-vanocni-cukrovi-web

Ingredience

(dle velikosti cca 80 kokosek)

255 g moučkového cukru
3 bílky
2/3 lžíce vinného octa
105 g kokosu
75 g polohrubé mouky

Jak na to

Připravte si mísu a hrnec vhodné pro přípravu ve vodní lázni. Do hrnce dejte tolik vody, aby se jí mísa nedotýkala, a přiveďte k varu.

Do mísy dejte bílky a šlehejte nad párou, postupně přidávejte moučkový cukr a šlehejte.

Když bílky začnou bělat, přidejte ocet a šlehejte do ztuhnutí.

Troubu předehřejte na 150°C a připravte si plechy či mřížku vyloženou pečícím papírem.

Do tuhého sněhu vmíchejte kokos s polohrubou moukou. Pracujte rychle, směs začne rychle tuhnout.

Přendejte do zdobícího sáčku s koncovkou ve tvaru hvězdy a vytlačujte malé hvězdičky. Je vhodné připravit si kokosky z veškeré směsi, či péct více plechů naráz.

Pečte zhruba 20 minut, záleží na velikosti kokosek. Kokosky po upečení hned neodlepujte, sami se odlepí asi po dvou minutách.

Skladujte v suchu, aby zůstaly krásně křupavé a uvnitř vláčné.

Produkty vhodné k přípravě receptu

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.