Jak kapra a další oblíbené ryby zbavit zápachu?

Milujete ryby, ale nemůžete přijít jak na to, aby z nich rybina odplavala? Čtěte dál a zjistěte pár osvědčených tipů.

jak ryby zbavit zápachu

Jak na ryby před samotnou přípravou?

Základem je rybu pořádně umýt. Nejvíce zápachu se skrývá ve slizu, který rybu pokrývá. Po této části je ideální kaprovi nebo jiné oblíbené rybě dopřát mléčnou lázeň. Naložte rybu do čistého mléka a nechte ji relaxovat alespoň 24 hodin v lednici. Druhou možností je do mléka přidat pár kapek citronové šťávy a špetku soli. S touto kombinací bude stačit i hodina.

 Jaké jsou další možnosti kromě mléčné lázně?

Osvědčená je i několika hodinová lázeň v bílém víně. Zajímavou chuť dodá i naložení do piva. Pokud nemáte čas, stačí obyčejný citron a sůl. Nechte rybu alespoň 30 minut odpočinout, a potom se pusťte do trojobalu nebo rovnou do smažení.

My doporučujeme vyzkoušet i osušení ryby, následné nastříkání octem (který maso i zpevní) a smažení na sádle. Výsledek je vynikající!

priprava-ryb

Jak dostat zápach z rybiny z rukou a nádobí?

I k tomu nám budou stačit suroviny, které už jsme použili při přípravě. Prkénka a nože, které jste využili na porcování, omyjte běžným čisticím prostředkem. Až potom je přetřete citronem, který neutralizuje pachy. Nechte působit alespoň 30 minut a nádobí znovu opláchněte. Aby z vašich rukou nebyly ryby cítit ještě následujících pár dnů, použijte směs ze soli a citronu.

Máte ještě nějaké další fígly jak na zápach z rybiny? Dejte nám vědět.