Tipy, se kterými při grilování zabodujete

Léto, pohoda a kámoši. Tentokrát ne u kotlíku, ale u grilu. A my víme, jak na to, abyste letos u grilu bodovali jako numero uno.

grilovani-tipy

Tipy, jak na ten nejlepší steak z grilu:

  • Před grilováním naložte maso na pár hodin do marinády s olejem, kořením a bylinkami. Bude křehké a chutě a vůně se v něm parádně rozleží.
  • Maso vyjměte z lednice pár hodin před samotným grilováním a nechte ho dojít do pokojové teploty.
  • Nenaklepávejte ho. Narušila by se svalová vlákna, ve kterých je šťáva a ve výsledku by maso bylo tuhé.
  • Abyste zachovali 100% šťavnatost masa, můžete ho grilovat v alobalu.
  • Solte až po grilování. Kdybyste ho osolili předem, steak by byl suchý a bez šťávy.
  • Do masa během grilování nepíchejte a otáčejte ho kleštěmi.
  • Po grilování steak odložte na dřevěné prkénko a nechte ho 3 – 4 minuty odpočinout. Během té doby se šťávy stihne rozprostřít do celého kousku.

tipy-na-grilovani

A co hodit na gril, když masu neholdujete?

  • Kukuřice, rajčata, brambory, lilek, papriky, chřest, cibule – to vše chutná z grilu famózně.
  • Tvrdší druhy zeleniny namočte před grilováním na 15 minut do studené vody, zůstanou krásně křehké.
  • I zelenině svědčí marinády. Před a při grilování ji potírejte olivovým olejem.
  • Na zeleninu se vám budou hodit mističky, které si vyrobíte sami z alobalu. Nebo ji nakrájejte na větší proužky a položte na mřížku příčně, aby nepropadly.
  • Skvělým dezertem pak bude grilované ovoce. Hrušky, jablka, ananas, nebo mango marinujte v ovocné šťávě, nebo i s medem, rumem či vínem. Grilujte pak při mírnější teplotě. Lahoda!
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.